Vorming: je afdeling, van geboorte tot reïncarnatie

maandag, 4 september, 2017 - 19:00

Een afdeling is als een kikker in een kom water. Werp je een kikker in kokend water, dan springt die er onmiddellijk uit. Zet je hem in koud water dat je geleidelijk opwarmt, dan is het beestje ten dode opgeschreven. Op het moment dat de kikker merkt dat het water te warm wordt, is het te laat.

Of je nu in heerlijk koel water zwemt of spartelt voor je leven in kokend water: de staat van je groep is volstrekt ‘natuurlijk’. Je hoeft dus niet meteen triomf te roepen of in huilen uit te barsten. Rieken en toortsen noch bloemen en kransen zijn van doen. En om het met een boutade te zeggen: denk niet in problemen maar in uitdagingen.

Op 4 september organiseert de Werkgroep Afdelingen een vorming voor Jong Groen-afdelingen: van startende groep tot 'verstenende' groep.
Na een intro over de verschillende levensfasen van een groep gaan we na hoe 'warm het water is' en gaan we in discussie met elkaar over uitdagingen en oplossingen.
Want startende afdelingen hebben heel wat te leren van oude rotten ... maar zéker ook andersom! 

The place to be: het Groenhuis (Sergeant De Bruynestraat 78-82, 1070 Anderlecht - op 2 minuten stappen van Brussel-Zuid)
We starten om 19u (verwacht einde: 21u30), maar kom gerust al vroeger goeiedag zeggen aan de afdelingsverantwoordelijken ;)

SCHRIJF JE NU IN VIA DEZE LINK